hero-afbeelding.jpg

Blog: Lezen uit rebellie

‘Kijk jongens, dit is nou de bieb.’ Onderzoekend kijk ik rond. Op dit moment had ik me al lange tijd verheugd. Ik ben voor het eerst met mijn twee kinderen in de bieb. Gewapend met een flinke boodschappentas treed ik de stille ruimte binnen. Hun oog valt direct op de computer met de online catalogus en ze stuiven er allebei naartoe. Ze duwen elkaar van de stoel, zodat het toetsenbord gevaarlijk over de rand van het bureau wiebelt. Ik probeer te fluisteren dat ze daar mee op moeten houden en dat we hier voor de boeken zijn. Lees meer>>

Lezen uit rebellie.PNG
Tekstenlab dag 1.PNG

Blog: Dag 1. Thuisonderwijs het begin

‘‘Monsters, vet.’ Gisterochtend 9:00 uur. In plaats van op de redactie zit ik thuis aan mijn bureau. Mijn rustige werkkamer is plotseling het kloppende hart van de thuisschool om te voorkomen dat het coronavirus gaat woekeren. Tegenover mij zit mijn zoon Dexter en naast mij mijn dochter Kiki. Mijn bureau is de komende week hun ‘schoolbank’, dus ik vraag mij bezorgd af hoeveel ik zelf aan het werken toekom."

Blog: Dag 2. Tekstenlab voor iedereen

"Via Skype vergaderen we in de ochtend met enkele collega’s en iedereen is het erover eens: we moeten alle thuisschoolouders de gelegenheid geven mee te profiteren van ons handige lesmateriaal. Daarom hebben we iets bedacht: een inlog op ons Tekstenlab waar we gratis teksten met oefenmateriaal ter beschikking stellen. Ideaal."

Tekstenlab dag 1.PNG
Tekstenlab dag 1.PNG

Blog: Dag 3. Niet te makkelijk

"Wat mag ik vandaag uitzoeken?’ Dexter scrolt door de lijst met thema’s in Tekstenlab. Hij verzucht: ‘Mag ik vandaag een makkelijke tekst, zoiets als Kiki gisteren had?’ Voordat ik daar een antwoord op kan geven, veert hij op: ‘Oh, hee, de ruimte. Mag ik die?’ De tekst gaat over hoe een astronaut zijn verjaardag viert, als hij buiten de aarde bivakkeert."